воскресенье, 19 апреля 2015 г.

             7 - А клас ( з укр м. н.)            Урок позакласного читання (фрагменти уроку)
                                                              А. Малишко - поет - пісняр
 Поет - пісняр -це людина, яка пише  мелодійні  вірші, на які потім  складають музику відомі композитори.  У такій поезії поєднуються любов і добро, задушевність і пафос дитинства, незвіданих ще вами доріг, материнське щастя і тривога за вашу долю. Пісні на вірші А. Малишка давно вже відомі усім: і малим, і дорослим. А любов до пісні передала йому мати - Івга Остапівна Малишко (Базилиха).
       Учениця  Гаврилюк Єлизавета підготовила розповідь про життя і творчість поета, що супроводжувалась презентацією. А.Малишко ріс серед простого люду і черпав народну мідрість, яку з часом відтворив у своїх творах. Поет пішов із життя, але не з серця народного. Його пам' ятають, і пісні поета звучать і донині.

 Андрій Самійлович підтримував дружні стосунки з багатьма митцями слова. Найкращі пісні поет створив у співавторстві з композитором  Платоном Майбородою. Виконавцями пісень на вірші А. Малишка є: Наталія Валевська, Олександр Малінін, Дмитро Гнатюк.
                       
           " Пісня про рушник" - це твір, який символізує основні цінності життя і вчить нас любити рідних, зокрема свою матусю.Де б ви не були, куди б не пішли, завжди з вами мама і в горі, і в радості. 
          Слухали відому пісню поета "Моя стежина", "Ми підемо, де трави зелені..."                      " ...І рушник вишиваний на щастя , на долю дала" - співає учениця Корж Анастасія
              Для українців рушник - це справжній оберіг, талісман. Вишитий рушник символізує гостинність, чистоту почуттів, доброзичливість. Він супроводжує кожного протягом усього життя.Його берегли як пам ять про рідний дім та родину.  Не раз ви, мабуть, чули побажання: "Хай стелиться вам доля рушниками!" Тобто людина своїм словом ніби благословляє вас на дорогу, бажає щастя.







Комментариев нет:

Отправить комментарий