среда, 3 февраля 2016 г.

                               День Соборності

21 січня проведено захід , присвячений Дню Соборності  України, щоб  розширити свої знання про цю важливу історичну подію, згадати нелегкий шлях до  єдності , державні та народні символи і розвивати патріотичні риси школярів.
                                    
Історія народження  вільної держави розпочинається давно -  ще з 22 січня 1919 року. Українська народна республіка та Західноукраїнська республіка об’єдналися в одну соборну державу – Україну.  Ця подія ввійшла в історію як Акт Злуки, тобто 22 січня  - державне свято. Саме тоді на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів. На зібрані було урочисто проголошено Акт про об’єднання двох частин України. Уже святкуємо 97 – річницю від Дня Соборності України.                                    

                          

У чому значення Дня Соборності?
1.     Український народ визволився з неволі, а саме: Наддніпрянщина вийшла з Російської тоді імперії, а Західна Україна – з Австро – Угорської  імперії. Разом  об’єдналися  в єдину державу Україна.
2.      Ще тоді люди зрозуміли, а вірніше, відчули свободу, силу єдності, силу розвитку країни, хоча на шляху було багато перешкод .
 Кілька разів цей Акт Злуки скасовувався , але у 2014 р. цей Акт  об’єднання  було підписано і проголошено державним святом.  За традицією 22 січня організовують живі ланцюги від міста до міста, від  Заходу до Сходу, що символізують єдність українців, виявляють волю   народу жити в єдиній Україні.  У них беруть участь понад три мільйони українців. А це значить, що людям не все одно  де і як  жити. Вони заслужили кращої долі : вільно і легко дихати на рідній землі.
 Так, немає людей без рідної землі. Там, де росте тополя в полі, калина цвіте під вікном і мальви високі, що їх посадила ще мати сама, там моя КРАЇНА.





 
Тут струмок дзвенить і сильно  - сильно  гомонить,  напоєна дощами  пшеничка дозріває, Дніпро несе свої води у  Чорне  море, тут в душі моїй солодко й мило, мов грає сопілка, бо я з України, бо я – УКРАЇНКА!










Комментариев нет:

Отправить комментарий